Izlet ministranata i dječjeg zbora župe Gospe Sinjske

Novosti

U subotu, 3. lipnja članovi dječjeg zbora i ministranti župe Gospe Sinjske uputili su se na godišnji izlet. Ovogodišnja destinacija bio je grad Šibenik i fun park ‘Dalmaland’ u Biogradu.

Okupljanje na Alkarkom trkalištu započelo je u 9 sati kada su ministranti i pjevači, pod vodstvom fra Marinka Vukmana, gvardijana Svetišta Gospe Sinjske i s. Jelene Mijić, voditeljice zbora radosno ukrcali u autobuse te se uputili put Krešimirovog grada Šibenika.

Po dolasku u Šibenik djeca su posjetila najveću znamenitost grada – katedralu sv. Jakova. U katedrali su, pod stručnim vodstvom osoblja katedrale, upoznali povijesnu i liturgijsku važnost katedrale kao građevine, ali i kao kulturnog i duhvnog središta ovog dijela Dalmacije. Poslije uslijedio je pozdrav Gospi uz pjesmu ‘Kao Marija’.

Nakon posjeta katedrali posjetili su i župu Gospe van Grada, jednu od dvije župe u Šibeniku koje poslužuju franjevci provincije Presvetog Otkupitelja. Na samom ulazu u crkvu djecu su dočekali fra Ante Udovičić, župnik i fra Ignacije Sladoja, župni vikar. Nakon kratkog izlaganja povijesti same župe i crkve djeca su imala priliku vidjeti kornjače koje se nalaze u poznatom župnom vrtu, a uslijedila je i prigodna zajednička fotografija te nastavak puta k Biogradu.

Dolaskom u fun park ‘Dalmaland’, tematsko-zabavan park za djecu i odrasle koji pruža obilje zabave s preko 26 atrakcija djeca su imala priliku slobodno iskoristiti popodnevno vrijeme. Park je kombinacija adrenalinskih vožnji i tematizirane obiteljske zabave.

Zahvalni Bogu i Blaženoj Djevici Mariji – Gospi Sinjskoj kao i dobročiniteljima te članovima mješovitog zbora koji su pomogli da ovaj izlet prođe u radosti i veselju, vratili su se u Gospin grad Sinj.