Parking za autobuse i osobne automobile

Donosimo nekoliko uputa za parkiranje, koje vam mogu mnogo pomoći u organizaciji hodočašća u jedno od najvećih svetišta hrvatskog naroda.

Parking zonama na području Grada Sinja upravlja gradsko poduzeće za parking “Kamičak d.o.o.”. Preporučamo vam dvije lokacije za autobuse:

1) BUS 1: kod Spomenika alkaru (uz ulicu Alkarsko trkalište, ulaz iz smjera Splita).

U neposrednoj blizini se nalazi zgrada Franjevačke klasične gimnazije, a na tom potezu Turistička zajednica Grada Sinja tijekom ljeta ima Info-kućicu.

Napomena: za vrijeme održavanja vježbi alkara, u ovoj zoni parking nije moguć (do 10. kolovoza).

2) BUS 2: kod Autobusnog kolodvora (u smjeru Otoka Dalmatinskog), neasfaltirano parkiralište.

Na ovim pozicijama ne naplaćuje se parking za autobuse, a zadržavanje nije ograničeno.

Svećenici, redovnici i redovnice koji parkiraju u centru Grada, pri izlazu kod naplatne kućice, mogu se pozvati na posjet Svetištu, kako bi bili oslobođeni plaćanja. Ne preporučamo parkiranje u samostanskom dvorištu, zbog česte popunjenosti. Preporučamo parkiranje u dvorištu Franjevačke klasične gimnazije koja se nalazi odmah uz Alkarsko trkalište (4 min. pješice do Svetišta).

Na svetkovinu Velike Gospe zabranjeno je prometovanje središtem Grada. Gradska tvrtka organizirat će parkiranje na nekoliko lokacija. Kolone se stvaraju od ranih jutarnjih sati, posebno iz pravca Splita. Velika kolona očekuje se i nakon večernjeg euharistijskog slavlja, u pravcu Splita. Policijska uprava nekoliko dana prije će izdati posebne upute i upozorenja.

Slika Čudotvorne Gospe Sinjske u visokoj rezoluciji (preporučamo istaknuti na prednjem dijelu autobusa):