Održan Križni put mladih Sinja i Cetinske krajine

Novosti

Križni put mladih Sinja i Cetinske krajine održan je petak 31. ožujka pod geslom „Pođite za mnom.“ Pobožnost je započela uvodnom molitvom kod Muzeja Cetinske krajine odakle su se okupljeni uputili prema Gospinom gradu. Uz mlade na pobožnosti su sudjelovali ravnatelji sinjskih srednjih škola, nastavnici a poseban doprinos su dali vjeroučitelji koji su sa župnikom fra Antoniom Mravkom pripremali mlade za pobožnost.

Mladi su čitali tekstove križnog puta blagopokojnog vlč. Tomislava Ivančića koji je napisan u obliku dijaloga između mladih i Isusa. Kroz meditacije Križnog puta mladi su iznijeli svoje poteškoće s kojima se susreću u ovom svijetu i molili Isusa da im pokaže put prema pravim vrijednostima.

Sabranost mladih srednjoškolaca i sudjelovanje u molitvi ostavilo je poseban dojam na sve prisutne. Od postaje do postaje “Sinjskom kalvarijom” sudionici Križnog puta popeli su se na vrh Gospina grada kod spomen crkvice podignute u čast Majke od Milosti Čudotvorne Gospe Sinjske 1887. godine. Prije blagoslova s križem, župnik fra Antonio je zahvalio ravnateljima, nastavnicima a posebno učenicima što su i ove godine sudjelovali u pobožnosti Križnog puta za mlade Sinja i Cetinske krajine.