Proslavljeno Tijelovo u Svetištu i Župi Čudotvorne Gospe Sinjske

Novosti

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske u četvrtak 8. lipnja, proslavljena je svetkovina Tijelova misnim slavljem i procesijom. Slavlje je predvodio župnik fra Antonio Mravak uz koncelebraciju gvardijana fra Marinka Vukmana, duhovnika sjemeništaraca i župnog vikara fra Ivana Čikare te umirovljenih svećenika fra Gabrijela Hrvatina Jurišića i fra Bože Norca-Kljaje.

Na početku misnog slavlja župnik fra Antonio je kazao: „Danas stojimo pred vjerskom tajnom Presvetog oltarskog Sakramenta ili Euharistije. Samo nas Euharistija može osposobiti za oproštenje i zajedništvo.”


Slavlje su uveličali članovi Mješovitog zbora Svetišta Gospe Sinjske pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić. Uz vjerni puk sinjske župe u slavlju su sudjelovali ministranti, ovogodišnji prvopričesnici i četvorica alkara i alkarskih momaka koji su u procesiji nosili baldekin.

U propovijedi fra Antonio je kazao: „Svetkovina Tijelova nas poziva da još ozbiljnije tijelom i dušom prionemo na trud oko svoga spasenja. Mi koji blagujemo Euharistiju pozvani smo svetu Pričest primati kao najsvetiji dar koji nas obvezuje na svetost.”

Govoreći o tijelovskoj procesiji predvoditelj je kazao: „Danas slavimo i častimo Tijelo Kristovo koje ćemo u tijelovskoj procesiji ponijeti ulicama našega grada. Ovim svečanim slavljem izričemo žarku želju i molitvu neka Krist dođe i ostane u našem Gradu, u srcima i obiteljima našim.”


Nakon misnog slavlja održana je tijelovska procesija s Presvetim oltarskim sakramentom ulicama Sinja. Prema tradiciji na četiri mjesta: vrh Alkarskog trkališta, kod Petrovca i kod Kvartira održana je molitva i blagoslov s Presvetim oltarskim sakramentom. Zadnja postaja molitve održana je u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Meditativne tekstove i molitve pripremio je fra Stipe Šušnjara, a tekstove su čitali mladi župljani.

FOTOGRAFIJE – ovdje