Zbor splitskih liječnica nastupa u Svetištu Gospe Sinjske

Najave

U nedjelju 11. lipnja Zbor splitskih liječnica nastupit će u Svetištu Gospe Sinjske. Prije koncerta u 19 sati Zbor će uveličati misno slavlje, a poslije mise održat će koncert marijanskih skladbi i napjeva pod nazivom “O Marijo Majko, slatki moj spokoju.”

Na programu će se naći skladbe: Magnificat, Zlatnih krila, Spavaj, spavaj ditiću, Ave Maria, Stabat Mater, O Marijo Majko, slatki moj spokoju, Salve Regina, Magnificat, Zdravo zvijezdo mora, Rajska kruno, rajska slavo, Salve Mater, Resonet in laudibus i Kraljice neba. Glazbu je obradio i zborom dirigira maestro Blaženko Juračić. Solo skladbe izvodi sopran prof. Ida Bilić Katić uz klavirsku pratnju prof. Rozarije Samodol.

Zbor splitskih liječnica pod vodstvom maestra Blaženka Juračića osnovan je u listopadu 2019. godine pod okriljem udruge Hrvatskog liječničkog zbora iz Splita. Trenutno u zboru pjeva 30-ak liječnica, studentica i umirovljenica medicine i stomatologije. Pjevaju jednoglasno (gregorijanski napjevi) i višeglasno (polifonije i obrade starih, ali i suvremenih tema).