Božićna misna slavlja u Svetištu Gospe Sinjske

Novosti

Mnoštvo vjernika sudjelovalo je na misnim slavljima u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Mise ponoćke u 20 i 22 sata predvodio je župnik fra Antonio Mravak uz koncelebraciju gvardijana fra Marinka Vukmana i fratara Samostana Gospe Sinjske, a oko oltara je posluživao đakon fra Šimun Suton. U propovijedi fra Antonio je posebno istakao 800. obljetnicu Božića u Grecciu kada je sveti Franjo postavio prve žive jaslice u svijetu.

“Franjin primjer i nas potiče da se duhovnim očima zagledamo u Isusa, da mu se približimo i učinimo poklonstvo.” Govoreći o čovjekovom duhovnom stanju, predvoditelj je istakao kako se današnji čovjek suočava sa strahovima koji pogađaju sve dobne strukture našega društva. “Strah je odraz naše udaljenosti od Boga. Večeras i nama anđeo govori kao i pastirima koji su bili pod vedrim nebom: “Ne bojte se, javljam vam blagovijest, veliku radost. U gradu Davidovu rodio vam se Spasitelj”. Pođimo Isusu, obnovimo naše predanje i povjerimo mu naš život. Njegovo rođenje donijelo je čovječanstvu puninu života i ljubavi”, istakao je fra Antonio.

Na svetkovinu Božića misna slavlja u crkvi Gospe Sinjske su održana prema nedjeljnom rasporedu. Misu u 7 sati prenosila je Laudato televizija, a u 10 sati Hit radio Sinj.

Slavlja su uveličali pjevački zborovi Svetišta i Župe Gospe Sinjske pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić. Jaslice u Gospinoj crkvi izradila je gospođa Ankica Poljak koja već duži niz godina to radi.