Zbor splitskih liječnica nastupio u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske

Novosti

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u nedjelju 11. lipnja, održan je koncert Zbora splitskih liječnica pod ravnanjem maestra Blaženka Juračića. Članovi zbora uveličali su i misno slavlje kojim je predsjedao fra Marinko Vukman, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske.


Koncert je održan u sklopu koncertnog ciklusa marijanskih skladbi i napjeva pod nazivom ‘O Marijo Majko, slatki moj spokoju’, a  pred sinjskom publikom Zbor liječnica izveo je skladbe: Magnificat, Zlatnih krila, Spavaj, spavaj ditiću, Ave Maria, Stabat Mater, O Marijo Majko, slatki moj spokoju, Salve Regina, Magnificat, Zdravo zvijezdo mora, Rajska kruno, rajska slavo, Salve Mater, Resonet in laudibus i Kraljice neba. Glazbu je obradio i zborom dirigirao maestro Blaženko Juračić, a solo skladbe je izvela sopranistica prof. Ida Bilić Katić uz klavirsku pratnju prof. Rozarije Samodol.


Gvardijan fra Marinko zahvalio je maestru Juračiću i članicama zbora što su odlučile nastupiti pod okriljem Čudotvorne Gospe Sinjske nakon Dubrovnika i Solina. Izrazio je nadu da će uskoro u Sinju nastupiti i Zbor splitskih liječnika. Za organizaciju zahvalio se i župljanki dr. Anki Vučković koja pjeva u Zboru splitskih liječnica.