Otvorene prijave za zaručnički tečaj

Najave Novosti

Posljednji Tečaj za zaručnike u 2023. godini organizira se u Svetištu Gospe Sinjske od 22.-25. rujna. Tečaj počinje u 19 sati u Dvorani Gospe Sinjske, a organizator je Župa Gospe Sinjske.

Zaručnički tečaj je prije svega »Crkvena priprava na crkveni brak«. Zaručnički tečajevi se u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji održavaju kao oblik bliže i neposredne priprave zaručnika koji žele sklopiti sakramenat kršćanske ženidbe (katolički brak).

U toj pripravi sudjeluju stručnjaci koji o bračnoj i obiteljskoj tematici govore u ime Crkve, u skladu s crkvenim naukom i na temelju svojeg osobnog kršćanskog, vjerničkog iskustva.

aručnike se poučava kroz jedno razdoblje (obično kroz četiri do pet susreta, u večernjim satima ili vikendima) o teološkim, antropološkim, psihološkim, pedagoškim, pravnim i medicinskim temama i pitanjima vezanima uz brak i obitelj.

Tečajeve vode stručnjaci iz ovih područja (svećenik, crkveni pravnik, psiholog, liječnik, podučavatelji za prirodno planiranje obitelji). O ljepoti i izazovima katoličkog bračnog života svjedoči bračni par.

Mole se zaručnici da se na Tečaj prijave preko aplikacije e-zupe OVDJE