Papa Franjo u Vatikanu primio monografiju “Zauvijek okrunjena”

Iz života Crkve Novosti

Tijekom audijencije u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu u znak zahvalnosti papi Franji je uručena fotomonografija „Zauvijek okrunjena, Zapisi o Gospinim jubilejima“, koja na 400 stranica obrađuje tristotu obljetnicu slavne obrane Sinja uz Gospin zagovor (1715. – 2015.) i tristotu obljetnicu krunjenja Slike Čudotvorne Gospe Sinjske (1716. – 2016.).

“Nezaboravan susret. I ne može postojati prikladniji pridjev: susret s papom Franjom čast je koja se sigurno ne događa svaki dan, jedan od onih događaja koji ostaju urezani u um i srce, cijeli život.„ Ovim riječima javio nam se u srijedu 18. siječnja iz Vatikana Sinjanin sa zagrebačkom adresom Mihailo Mateljan. Tijekom audijencije u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu u znak zahvalnosti papi Franji je uručena fotomonografija „Zauvijek okrunjena, Zapisi o Gospinim jubilejima“, koja na 400 stranica obrađuje tristotu obljetnicu slavne obrane Sinja uz Gospin zagovor (1715. – 2015.) i tristotu obljetnicu krunjenja Slike Čudotvorne Gospe Sinjske (1716. – 2016.). 

O susretu sa Svetim Ocem Mihailo je kazao: „Tom prigodom Njegova Svetost zahvalila nam je na ljubavi i poštovanju koje smo mu iskazali. Ujedno nas je pozvao da ustrajno molimo za Svetu Crkvu, ali i za njega kako bi mogao neumorno propovijedati svjetlo vjere. Papa Franjo, nama, kao i svim štovateljima Čudotvorne Gospe Sinjske i cijelom cetinskom kraju udijelio je apostolski blagoslov.“

Susret sa Svetim Ocem ostvaren je uz pomoć apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue.