Obavijest od 16.-23. lipnja 2024.

Obavijesti

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI
Od 16.-23. lipnja 2024.
JEDANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU
Svete mise:
7, 8, 9, 10, 11:30 i 19 sati.

  1. Ponedjeljak, 16. lipnja: Svagdan. Svete mise: 7, 8, 9 i 19 sati.

  2. Četvrtak, 20. lipnja: Svete mise: 7, 8, 9 i 19 sati. Poslije večernje mise euharistijsko klanjanje.

  3. Petak, 21. lipnja: U 9:30 sati u Dvorani Gospe Sinjske, otvorenje 3. kongresa „Dani duhovne baštine marijanskih svetišta.“ Zbog održavanja Kongresa svete mise će se slaviti  u 7 i 19 sati. Večernju misu u 19 sati predvodit će nadbiskup Mieczysław Mokrzycki iz Lavova – Ukrajine. Ovaj visoki gost prvi put dolazi u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske.Zanimljivo je da je obnašao službu tajnika dvojice papa: pape Ivana Pavla II., i pape Benedikta XVI. Na kongresu će sudjelovati i predstavnik Svetišta Gospe Čenstohovske iz Poljske Jasne Gore te Hrvatske i Bosne Herecegovine.

  4. Subota, 22. lipnja: Svete mise: 7, 8 i 9 sati. Sveta misa i krunica za štovatelje Čudotvorne Gospe Sinjske i dobročinitelje Svetišta u 8 sati. Drugi danKongresa. U 20 sati u klaustru samostana bit će prikazan dokumentarni film u produkciji Hrvatske televizije „Put Gospe“, koji govori  o hodočašću od Rame do Sinja.

  5. Nedjelja, 23. lipnja: Dvanaesta nedjelja kroz godinu. Svete mise: 7, 8, 9, 10, 11:30 i 19 sati. Misnim slavljem u 10 sati završava 3. kongres „Dani duhovne baštine marijanskih svetišta.“

    Na završetku vjeronaučne i katehetske godine zahvaljujemo članovima pjevačkih zborova, ministrantima, čitačima, predmoliteljima krunice, volonterima Caritasa, članovima zajednica na sudjelovanju i organiziranju slavlja u našem Svetištu. Hvala voditeljima zborova fra Juri, s. Jeleni, sakristanki s. Mirandi. Hvala vama župljani i štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske što ste svojom nazočnošću na misnim slavljima sudjelovali u duhovnom rastu i posvećivanju ove zajednice.


Hodočašće u Podmilačje
Na blagdan sv. Ivana Krstitelja u ponedjeljak 24. lipnja, organiziramo župno hodočašće sv. Ivi u Podmilačje. Prijavit se možete na samostanskoj porti.