U Svetištu proslavljen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Novosti

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske u nedjelju 8. listopada, proslavljen je “Dan kruha, zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva.” Preko svete Mise za djecu u 9 sati kojom je predsjedao fra Toni Šimunović, članovi Dječjeg zbora Gospe Sinjske izveli su prigodni recital.

Članovi zbora, koji su imali uloge recitatora, bili su obučeni u posebne kostime koje je za ovu prigodu pripremila kateheta s. Jelena Mijić. U recitalu su sudjelovali i pjevači sa solo dionicama. Kroz riječ i pjesmu djeca su pozvala prisutne da probude u sebi duh zahvalnosti jer sve što je Bog dao u sebi je dobro i jedinstveno. Tako su djeca izrekla zahvalu Bogu za dar života i vjeru, za mamu i tatu, prijatelje, školu i sigurno odrastanje, a posebno za dar kruha, za plodove zemlje i druga dobročinstva koja su čovjeku od Boga dana.

Recital su s djecom pripremili fra Jure Župić i s. Jelena Mijić koja je za ovu prigodu ukrasila kruhom i plodovima zemlje prostor ispred oltara. Kao i prijašnjih godina, a oni to čine već 23 godine, kruh, peciva i plodove zemlje darovala je obitelj Marka Bilandžića iz Čitluka, Filipa Ajdukovića iz Sinja i žene sa Suhača.

Fotografije – OVDJE