Održana pobožnost Petnaestog u mjesecu

Novosti Svetište Gospe Sinjske

Gospine štovatelje nije moglo zaustaviti ni kišovito vrijeme da sudjeluju u pobožnosti “Petnaestog u mjesecu” u čast Čudotvorne Gospe Sinjske na Gospinom Gradu. U ponedjeljak 15. svibnja, zavjetni dan za župnu zajednicu i Gospine štovatelje počeo je u 17 sati s pobožnosti krunice. Prije dolaska kod Spomen crkvice na Gradu, vjernici su pojedinačno molili pobožnost Križnog puta podno tvrđave.

Nakon krunice uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik fra Antonio Mravak. Tumačeći svetopisamska čitanja od litugije dana posebno se je osvrnuo na važnost Duha Svetoga u životu vjernika. Duh Sveti je Paraklet-Branitelj i on nam otkriva Isusa i njegovu ljubav prema nama. Kao što je Marija okupila Isusove učenike u molitvi u Dvorani Posljednje večere prije duhovskog događaja tako je i nas okupila da se otvorimo Duhu Svetome i da svjedočimo njezinog sina Isusa u svakodnevnom životu.

Nakon svete Mise vjernici su izmolili molitvu Posvete Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Idući mjesec pobožnost Petnaestog u mjesecu održat će se na Gospinom Gradu 15. lipnja u 18 sati.