Održan duhovno-rekreativni susret za ministrante

Novosti

Za kraj škole i početak ljetnih praznika održan je u Samostanu Gospe Sinjske od 22.-23. lipnja, duhovno-rekreativni susret za ministrante iz sinjske župe. Na susretu je sudjelovalo 35 ministranata od 3. do 8. razreda osnovne škole.

Prvi dan susreta (22. lipnja), započeo je predstavljanjem ministranata, a nakon molitve susret je nastavljen u dvorištu Franjevačke klasične gimnazije. Ministranti su sudjelovali u različitim sportskim disciplinama od utrke u vrećama, potezanju konopa a posebno mjesto je imao nogomet. Ovoga puta na prvom mjestu nije bio rezultat već druženje. Tako su stariji ministranti pomagali mlađima u sportskim disciplinama da steknu što bolje vještine.

Službeni dio susreta završio je molitvom i anđeoskim pozdravom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Nakon ručka i druženja u samostanu završio je prvi dan susreta.

Drugi dan susreta (23. lipnja) održan je u samostanskom dvorištu. Susret su animirali Paula i Bruno Matijašević. Kroz kreativne radionice djeca su uvježbavala različite vještine. Drugi dio susreta bio je posvećen upoznavanju života svetaca. Znanje o svecima ministranti su potvrdili sudjelovanjem u kvizu. Susret je završio zahvalnom molitvom Gospodinu za provedene dane u igri i molitvi. Sudionici su dobili i prigodne “diplome” za sudjelovanje na duhovno-rekreativnom susretu za ministrante, a želja ministranata je da se ovakvi susreti i češće organiziraju.