Koncert klasične glazbe ‘Mali, a Veliki’

Novosti

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u ponedjeljak 6. svibnja, održan je koncert pod nazivom ‘Mali, a Veliki’. Riječ je o projektu koji je nastao iz potrebe jače afirmacije mladih talentiranih glazbenika iz Glazbene škole Jakov Gotovac iz Sinja i Glazbene škole Makarska iz Makarske.

Organizatori vođeni idejom da višestruko nagrađivani mladi glazbenici zaslužuju posebnu pozornost struke, omogućili su im solistički nastup uz pratnju profesionalnog komornog orkestra Splitski virtuozi.

Glazbenu školu Jakova Gotovca iz Sinja predstavljali su Mia Župić (flautistica), Klara Ivandić (violinistica), Sara Ivišić (gitaristica), Mihael Hrste (violist) te Bože Poljak (trubač) dok su Glazbenu školu Makarska predstavili Roza Popović (mandolinistica ), Lući Kovačević (saksofonistica), Luka Grabovac (klarinetist ) i Rena Vlaho (violistica). Posebni gost večeri bila je mlada studentica prve godine Akademije za glazbu u Ljubljani Ana Miculinić (violončelistica).

Ljubitelji klasične glazbe uistinu su mogli uživati skoro dva sata u zvukovima G.Ph. Telemanna, J.M. Ferrana, N. Confortina, A. Vivaldija, J. J. Quantz, P. I. Čajkovskog i drugih autora koje su izvodili mladi glazbenici. Ovacije prisutnih uz pljesak ozačinili su kraj druženja i dali do znanja da je u Sinj uvijek dobro došla ovakva glazbena poslastica, posebno kada su u nju uključene mlade glazbene nade.

Izvor: Glazbena škola Jakov Gotovac – Sinj