Generalni vikar nadbiskupije na susretu s krizmanicima

Novosti

Don Franjo Velić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije i delegat apostolskog upravitelja mons. Želimira Puljića, u utorak 25. travnja susreo se je s krizmanicima, kumovima i roditeljima u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske uoči slavlja podjele krizme.

Na susretu su sudjelovali župnik fra Antonio Mravak, gvardijan fra Marinko Vukman i župni vikar fra Toni Šimunović.

U svome obraćanju krizmanicima don Franjo je ohrabrio mlade da se ne boje biti otvoreni Duhu Svetom. Govoreći o simbolici i važnosti darova Duha Svetoga u životu vjernika, istakao je da samo živeći milost Duha Svetoga možemo osjetiti ljepotu dara mudrosti, jakosti, savjeta, razuma, znanja, pobožnosti i straha Božjega. Pozvani smo “aktivirati” ove darove u svome životu, kazao je don Franjo.

Prvi dan slavlja Krizme u Župi Gospe Sinjske održat će se u subotu 29. travnja u 11:30 sati. Iz filijalnih zajednica i iz Sinja sakrament Krizme primit će 136 krizmanika. Drugoga dana u nedjelju 30. travnja u 11. sati, slavljem podjele sakramenta Krizme predsjedat će mons. Želimir Puljić, apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije. Sakrament Krizme primit će 146 krizmanika iz Sinja