Održano župno hodočašće u Vepric

Novosti Uncategorized

Uoči proslave blagdana Male Gospe hodočasnici iz različitih dijelova Splitsko – makarske nadbiskupije i metropolije hodočaste u Svetište Gospe Lurske u Vepric. Tako se u četvrtak 7. rujna u Vepricu okupilo više od 10 000 vjernika među njima i vjernici iz sinjske župe. Hodočasnike su pratili župnik fra Antonio Mravak i bogoslov fra Stipe Buljan.

Dolaskom u Svetište vjernici su imali mogućnost za sakrament pomirenja. Prije svete mise don Jure Vrdoljak predvodio je pobožnost Gospine krunice. Euharistijsko slavlje u 17. 30 sati predvodio je nadbiskup Želimir Puljić, apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije u zajedništvu s nadbiskupom u miru mons. Marinom Barišićem. U koncelebraciji je sudjelovalo više od 30 svećenika.

Nakon misnog slavlja održana je tradicionalna procesija sa svijećama. Pri povratku ispred Gospine špilje vjernom mnoštvu obratio se don Mijo Šurlin iskoristivši priliku udijeliti počasti i priznanja don Alojziju Bavčeviću i Lazaru Mamužiću. Priznanje za tridesetogodišnji predani rad don Alojziju Bavčeviću udijelio je mons. Marin Barišić za čijeg biskupstva je većim dijelio i vršio službu upravitelja svetišta. Slavlje je završilo anđeoskim pozdravom Blaženoj Djevici Mariji i blagoslovom. Na kraju pobožnosti mons. Želimir Puljić udijelio je blagoslov vjernicima.