Proslavljena svetkovina sv. Josipa

Novosti Svetište Gospe Sinjske

U Svetištu Gospe Sinjske, u subotu 18. ožujka, proslavljena je svetkovina sv. Josipa i Dan očeva. Misnim slavljem predsjedao je ravnatelj Franjevačkog sjemeništa i Franjevačke klasične gimnazije u Sinju fra Josko Kodžoman uz koncelebraciju župnika fra Antonia Mravka i gvardijana fra Marinka Vukmana. U propovijedi predsjedatelj slavlja je istakao Josipove vrline. „On je čovjek koji traži Boga. On u Bogu pronalazi smisao za svoj život. On je čovjek koji dopušta da Bog uđe u njegov život. On ne traži svoju volju, nego volju Božju koja je usmjerena na Isusa i Mariju. On je čovjek šutnje. Josipova šutnja je njegova poniznost. On dopušta da Bog govori preko njegova života“, kazao je predsjedatelj.

Slavlje su uveličali članovi Dječjeg zbora Gospa Sinjska pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić koji su uz proslavu svetkovine sv. Josipa i Dan očeva prije početka svete Mise izveli recital „Poljupci za tatu“. U recitalu su sudjelovali kandidati za sakrament Prve pričesti iz Sinja. Autor teksta je Ankica Svirač poznata spisateljica za djecu i mlade koja godinama surađuje sa Dječjim zborom Gospe Sinjske. Kroz pjesmu, recital i ritmičke geste djeca su približile važnost uloge oca u njihovom odrastanju. Svoje poljupce za tatu stavili su u ukrašene kutijice te im predali kao najljepši dar. Na kraju izvedbe djeca su ispjevala pjesmu “Moj tata nosi teško breme”, autora Nikše Krpetića. 

Za svetkovinu sv. Josipa vjernici su se pripremali pobožnošću „Devet Josipovih srijeda“, a uoči svetkovine održana je trodnevnica. Brojni Josipovi štovatelji pohodili su Gospino svetište u Sinju i Djevičinu zaručniku povjerili svoje molitve i zahvale.

Fotografije – klikni