Peti dan devetnice

Novosti Svetište Gospe Sinjske

Vjernici iz filijalne zajednica sv. Leopolda Bogdana Mandića- Karakašica i Suhač Donji hodočastili su Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, petog dana devetnice, u četvrtak 10. kolovoza u 7 sati. Misnim slavljem predsjedao je fra Damir Pavić uz koncelebraciju fra Mate Matića, fra Ante Čove, fra Domagoja Runje i đakona Roberta Pudara. Liturgijsko pjevanje animirao je župni zbor iz Karakašice pod vodstvom Marije Župić.

„Trebamo umrijeti svojim prohtjevima da bude u životu onako kako Bog hoće. Kad molimo, što mi molimo? Ne budi volja moja, nego budi volje tvoja Gospodine. A što mi znamo što je za nas dobro? Dobro je ono što Bog želi u našem životu“, rekao je između ostalog u homiliji fra Damir.

FOTOGRAFIJE – ovdje

U 9 sati Čudotvornoj Gospi Sinjskoj hodočastili su vjernici iz Graba, Jabuke, Velića, Rude, Vrpolja, Čačvine i splitskih Pujanki predvođeni svojim župnicima, a prisutni su bili i brojni redovnici i redovnice porijeklom iz spomenutih mjesta. Misnim slavljem predsjedao je fra Damir Pavić.

U homiliji je fra Damir rekao kako smo mi sami sebi najveći neprijatelji. Teško je, gotovo nemoguće, pobijediti svoje vlastite prohtjeve. Sve možemo razdijeliti siromasima, ali svoju volju ne damo. Upravo zato se svecima smatraju oni koju su se svoje volje odrekli.

„Ne Bože ono što ja hoću, nego ono što ti želiš. Uzor žene, majke koja potpuno vrši volju Božju je Djevica Marija. Ona koja nije mogla napraviti krivi korak, bila je bez grijeha, ona sebe podlaže i svoju volju. Kaže- Budi kako Ti hoćeš! Kada je Mariji to potrebno koliko je potrebno tek nama?“, rekao je fra Damir.

Fotografije – OVDJE