Završila prva “Ministrantska malonogometna liga”

Novosti

Završeno je prvo izdanje “Ministrantske malonogometne lige Sv. Franjo Asiški – Hrvace 2023.”, u kojoj su sudjelovali ministranti iz župa i filijala Samostanskog okružja Gospe Sinjske i Cetinskog dekanata:  Hrvace, Bitelić, Potravlje, Sinj, Brnaze i Otok. Liga je počela 12. ožujka u Hrvacama, na sportskim terenima Osnovne škole Dinka Šimunovića i sportskoj dvorani gdje je odigrano 1. i 2. kolo. U Brnazama je na terenu NK Brnaze na Meljači odigrano 5. i 6. kolo, a završnica u nedjelju 25. lipnja odigrana je na terenima NK Hrvace.

Nositelj i organizator lige je Vijeće za duhovna zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu s pročelnikom fra Pericom Maslaćem, članom Vijeća fra Ivanom Čikarom te župnicima i župnim vikarima. Uz nogomet, ministranti su se natjecali i u kvizu znanja sa sadržajem iz liturgije.

Nakon 10 odigranih kola, prvo mjesto u nogometu s najvećim brojem bodova osvojili su ministranti iz ekipe Brnaz-1, a drugo mjesto su osvojili ministranti iz Potravlja. Treće mjesto pripalo je ministrantima iz ekipe Sinj-1.

U natjecanju iz kviza znanja prvo mjesto su osvojili ministranti iz Bitelića, drugo mjesto ekipa Brnaze-1, a treće mjesto ministranti iz Otoka.

Za najboljeg vratara lige proglašen član pobjedničke ekipe Brnaze-1; Karlo Ivković, najbolji strijelac lige također dolazi iz ekipe Brnaze-1; Roko Delija. Za najboljeg igrača lige proglašen je Marko Kunac iz ekipe Potravlje.

Sveukupni pobjednik prve poredu “Ministrantske malonogometne lige sv. Frano Asiški” je ekipa Brnaze -1.

Čestitamo pobjednicima i sudionicimna Ministrantske malonogometne lige i raduje nas nova sezona lige koja će početi u rujnu s početkom nove nastavne i katehetske godine.