Vazmeno bdjenje u crkvi Gospe Sinjske

Novosti

U crkvi i svetištu Gospe Sinjske proslavljeno je Vazmeno bdjenje, koje je predvodio župnik fra Antonio Mravak. S njim su u zajedništvu bili gvardijan fra Marinko Vukman, fra Eugen Poljak, fra Ivan Norac-Kljajo, fra Ivan Dotur, fra Bože Norac-Kljajo, fra Stjepan Matić, fra Mirko Marić i fra Pavao Vučković. U asistenciji je bio bogolsov fra Stipe Buljan koji je vodio ceremoniju. Svetište Gospe Sinjske bilo je ispunjemo mnoštvom vjernika.


Obredi Vazmenog bdjenja počeli su službom Svjetla u kojoj na početku je župnik blagoslovio oganj ispred crkve Gospe Sinjske. Zatim su se svi zajedno uputili u crkvu. Nakon službe Svjetla i svečanog Hvalospjeva uskrsnoj svijeći, koje je otpjevao župnik fra Antonio nastavljena je služba Riječi, gdje su pročitana čitanja za Vazmeno bdjenje.


Nakon homilije uslijedila je krsna služba i obnovom krsnih obećanja, župnik fra Antonio blagoslovio je krsnu vodu i blagoslovio prisutne vjernike.


Potom je nastavljena euharistijska služba. Na kraju mise župnik je svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs i blagoslovio hranu koju su vjernici donijeli.

FOTOGRAFIJE-ovdje