Sprovod fra Nediljka Norca-Keve

Novosti

U utorak 7. ožujka 2023. godine u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske održan je posljednji ispraćaj fra Nediljka Norca – Keve koji je, okrijepljen svetim sakramentima, preminuo 5. ožujka 2023. godine, u popodnevnim satima u samostanu o. fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku.

Na ispraćaju su bili 60-tak svećenika fratara, časne sestre, franjevački bogoslovi, sjemeništarci, rodbina i velik broj prijatelja pokojnog fra Nediljka.

Misu zadušnicu za pokojnika predvodio je fra Zoran Kutleša, vikar Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, a u koncelebraciji su bili: fra Marinko Vukman, gvardijan samostana u Sinju, fra Domagoj Volarević, gvardijan samostana o. Ante Antića u Splitu na Trsteniku čijoj je samostanskoj obitelji fra Nediljko pripadao, i ostala braća svećenici.

Fra Zoran se oprostio od fra Nediljka uime Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja te je posebno istakao njegov dugogodišnji pastoralni rad u hrvatskim katoličkim misijama u Njemačkoj.

Uime franjevaca samostana o. Ante Antića, u kojem je fra Nediljko proživio zadnje dane svog života, oprostio se gvardijan fra Domagoj Volarević.

Poslije svete mise, sprovodne je obrede, na groblju sv. Franje u Sinju, predvodio sinjski gvardijan fra Marinko Vukman.

fra Mate Šakić