Proslavljen blagdan Svijećnice i održana promocija knjige “Naši sureti”

Novosti

Blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnica u petak 2. veljače 2024., u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljen je središnjim misnim slavljem u 18 sati i promocijom spomen knjige „Naši susreti“ u čast fra Ivana Akrapa. Misnim slavljem predsjedao je fra Ante Akrap, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu uz koncelebraciju gvardijana fra Marinka Vukmana, župnika fra Antonia Mravka i uz još desetoricu svećenika. Oko oltara Gospodnjeg služila su dvojica đakona fra Šimun Suton i fra Stipe Buljan. Slavlje su uveličali članovi Mješovitog zbora Gospe Sinjske pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.

Nakon svete mise održano je predstavljanje spomen knjige “Naši susreti”. Brojni fra Ivanovi učenici, vjernici iz sinjske župe kao i župa cetinskoga kraja, obitelj Akrap i prijatelji odazvali su se promociji knjige. Gvardijan fra Marinku Vukman na početku predstavljanja pozdravio je prisutne riječima dobrodošlice i zahvalnosti što su došli odati poštovanje dragom fratru koji je najveći dio svoga života proveo u sinjskom samostanu pod okriljem Čudotvorne Gospe Sinjske.

O knjizi i životu fra Ivana Akrapa govorili su don Marko Trogrlić, redoviti profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu i policijski kapelan kapelanije Sv. Mihaela Arkanđela (Split), Mislav Cvitković, profesor na Prirodoslovnom-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, fra Domagoj Runje, izvanredni profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i sinjski župnik fra Antonio Mravak. Za vrijeme predstavljanja programom je moderirao dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu fra Šimun Bilokapić.

Na kraju predstavljanja riječi zahvale svima koji su sudjelovali u pripremi spomen knjige, predstavljačima i prisutnima u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske uputio je fra Ivanov sinovac fra Ante Akrap.

« od 2 »