Osobe s invaliditetom hodočastile u Gospino svetište

Novosti Svetište Gospe Sinjske

Čudotvornoj Gospi Sinjskoj u subotu 17. lipnja, hodočastile su osobe s invaliditetom s područja Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Uz hodočasnike u pratnji su bili članovi obitelji i njihovi asistenti.

Misno slavlje predvodio je gvardijan fra Marinko Vukman. Na početku slavlja uputio je riječi dobrodošlice hodočasnicima: “U ime Samostana i Župe Čudotvorne Gospe Sinjske pozdravljam drage hodočasnike. Želimo danas moliti od Boga po Gospinu zagovoru zdravlje za vas, obitelji vaše i asistente koji su vaši pratitelji i pomoć. Vi nam danas svjedočite da ne postoje prepreke koje priječe da čovjek dođe Bogu do radnog mjesta do Svetišta u Sinju, iako se njima susrećete svakog dana u različitim situacijama. Vaš primjer je poticaj nama da prihvatimo životne situacije i da se otvorimo Božjoj ljubavi i pomoći”, kazao je gvardijan.

Na hodočašću je sudjelovala i sabroska zastupnica Ljubica Lukačić, predsjednik Udruge tjelesnih invalida iz Sinja Vojislav Barać sa suradnicima. Nakon misnog slavlja župnik fra Antonio Mravak zahvalio je svima koji su pridonijeli da je hodočašće osoba s invaliditetom postalo tradicionalno hodočašće Čudotvornoj Gospi Sinjskoj te je pozvao hodočasnike da nakon mise posjete samostan.