Članovi Dječjeg zbora Župe Gospe Sinjske, u srijedu 17. lipnja, krenuli su na jednodnevni izlet. Dječji zbor okuplja oko 160 djece, pjeva svake nedjelje na misi u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 9 sati. Voditelji zbora su s. Jelena Mijić i fra Jure Župić.Odredišta izleta su bili Gospić, Gračac, Knin i Vrlika.

zajednica mladih sinjGdje izlaziš petkom? Koji izlasci ti doista donose Radost? Tražiš li ispunjenje srca doista na pravom mjestu? Pozivamo te: Moli i iziđi u radosti Evanđelja! Svakog petka u 19 sati (kroz korizmu subotom) u Dvorani svetog Križa u Svetištu Gospe Sinjske okupljaju se mladi na molitvu, slavljenje i zahvalu Gospodinu našem Isusu Kristu i njegovoj Presvetoj Majci Mariji.

Udruga je oblik slobodnog i dragovoljnog udruživanja katoličkih vjernika u Republici Hrvatskoj i inozemstvu koji se povezuju radi molitveno-duhovnog jedinstva, jačanja i zaštite obitelji te promicanja zajedničkih ciljeva: stvaranje i njegovanje duhovno i moralno zdravih obitelji koje će iznjedriti nova svećenička i redovnička zvanja, obitelji koje će dati moralne i duhom obdarene promicatelje mira i dobra u našoj Domovini.

Članovi svakoga dana zazivaju Duha Svetoga, mole krunicu, predaju Božanskom milosrđu i prikazuju na misi članove svoga molitvenog dana. Jednako tako pozvani su biti bliski suradnici svojih župnika i kao molitvena zajednica aktivno svjedočiti katoličku vjeru, i djelom i život riječju. Članovi se trude biti aktivni sudionici misnih slavlja i suradnici župnog Caritasa pri organizaciji Božićnog humanitarnog sajma. Kruna zajedništva je slavljenje mjesečne mise svake prve subote u mjesecu koju predvodi župnik.

Pred nama su dani duhovne priprave za blagdan Božića. Božić je blagdan mira, radosti i ljubavi. Blagdan obitelji! Živimo u vremenu kada je mnogim našim sugrađanima životna egzistencija ugrožena i radost Božića nesigurna.
Da bi radost Božića došla i među našu braću i sestre u potrebi, pridruži se i ti koji čitaš ovaj poziv za pomoć Caritasu Gospe Sinjske. Usluge Caritasa koristi 90 obitelji ili 280 članova s područja grada Sinja i Župe, a pomaže i onima koji nisu u evidenciji korisnika.

U došašću 1994. započeli su prvi navještaji u župi Gospe Sinjske. Tada se osniva I. neokatekumenska zajednica, pod vodstvom župnika fra Luke Livaje. Nakon njega podržavaju i prate Put fra Tomislav Dukić, fra Neven Pavlinušić fra Nikica Ajdučići i fra Paviša Norac. Kad su župnici bili zauzeti drugim obvezama, posebnu brigu o zajednicama vodili su pok. fra Šimun Janković, pok. fra Bernardo Dukić i fra Zoran Jonjić.

U župi danas djeluju četri zajednice. Svaka broji 20-30 članova koji prihvaćaju put obraćenja i sazrijevanja u vjeri preko ponovnog otkrivanja krštenja kao istinskog izvora života.

Članovi se jedanput tjedno sastaju na slušanje Božje riječi, koja razlomljena u zajedništvu postaje svjetlo i vodič života te na zajedničko euharistijsko slavlje subotom u 20 sati.

Neokatekumenski put za krajnji cilj ima postupno intimiziranje vjernika s Isusom Kristom i učiniti ih aktivnim subjektima u Crkvi i vjerodostojnim svjedocima Spasiteljeve Radosne vijesti.