U mjesnom bratstvu Frame Gospe Sinjske u petak 26. svibnja 2017. godine, održana je izborna skupština na kojoj je izabrano novo vodstvo koje će na godinu dana prema statutima Frame voditi ovo bratstvo. Na kraju izbora novo vodstvo pred prisutnim framašima izreklo je obećanje da će svoju službu vršiti na korist Crkve i Franjevačkog reda...

Mladi Župe Gospe Sinjske iz Sinja i Glavica u pratnji župnih vikara fra Lukice Vojkovića i fra Antonia Mravka, sudjelovali su na 10. Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru od 29. do 30. travnja 2017. godine. Susret se je održao pod geslom „Krist, nada naša“ (usp. 1Tim 1, 1), u organizaciji Đakovačko-osječke nadbiskupije i Ureda HBK za mlade

Na četvrtu  nedjelju došašća u nedjelju 20. prosinca 2015., po 13. put u crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske je stiglo Betlehemsko svjetlo – svjetlo mira. Betlehemsko svjetlo iz splitske katedrale na svetu misu za djecu u 9 sati donijeli su članovi Odreda izviđača  „Malin“ iz Sinja sa voditeljem gosp. Davorom Ratkovićem.

U Župi Gospe Sinjske od 21. do 24. travnja 2016., obilježeni su da Dani Frame Gospe Sinjske. Cijeli projekt organizirali su članovi Frame u suradnji sa Župom i Svetištem Gospe Sinjske.

Članovi Franjevačke mladeži Župe Gospe Sinjske, u srijedu 18. studenoga sudjelovali su u Škabrnji na obilježavanju 24. obljetnice škabrnjske tragedije. Dolaskom u Škabrnju na zapadnom ulazu u mjesto, okupili su se brojni branitelji, predstavnici povijesnih postrojbi na čelu sa sinjskim alkarima te hodočasnici iz različitih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine.