Župa Gospe Sinjske nastavlja projekt besplatnih repeticija za učenike osnovnih i srednjih škola s teritorija župe. Repeticije će se održavati u samostanskim prostorijama, i to iz 5 predmeta: matematika, fizika, engleski jezik, kemija, hrvatski jezik; kao i iz razredne nastave.

Dana 7. listopada 2018. god. upućen je javni poziv svim nastavnicima da sudjeluju u projektu besplatnih repeticija. U utorak, 9. listopada 2018., sinjski župnik Perica Maslać održao je u župnom uredu sastanak sa stručnim volonterima, koji su rado pristali darovati svoje vrijeme i znanje. Dogovorena je metodologija rada, a osnovna nakana cijeloga projekta je da se besplatnim repeticijama za učenike - bez obzira na materijalno stanje - omogući stjecanje dodatnih znanja i vještina. I kroz ovaj projekt sinjski franjevci pomoći će mnogim pojedincima i obiteljima na području Sinja, ali i iz nekih drugih mjesta Cetinske krajine, pa s pravom višemjesečne besplatne repeticije možemo ubrojiti u jedan oblik karitativnog djelovanja.

Roditelji će biti odgovorni za redovito pohađanje repeticija, što će i izjaviti u pisanom obliku. I ovim putem organizatori zahvaljuju dragim stručnim suradnicima, koji će nesebično darovati svoje vrijeme i znanje. Njihov primjer potiče na daljnje zalaganje, pa se nadamo da ćemo i sljedeće školske godine nastaviti s projektom. Dodajmo da je koordinator projekta fra Perica, sinjski župnik i samostanski vikar.


Prilog 1. Popis osnovnih i srednjih škola na teritoriju Grada Sinja

  1. OŠ Ivana Lovrića (PŠ Radošić i PŠ Glavice)
  2. OŠ fra Pavla Vučkovića (PŠ Turjaci i PŠ Brnaze)
  3. OŠ Marka Marulića (PŠ Lučane, PŠ Karakašica i PŠ Čitluk)
  4. OŠ Ivana Mažuranića Han (PŠ Bajagić, PŠ Gljev i PŠ Gala, koja je u Općini Otok)
  5. Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca
  6. Franjevačka klasična gimnazija s pravom javnosti
  7. Opća gimnazija Dinka Šimunovića
  8. Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića
  9. Srednja tehnička škola Ruđera Boškovića
  10. Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači

 Prilog 2. Izjava o suglasnosti (klikni na fotografiju)

izjava roditelja repeticije


 Prilog 3. Raspored besplatnih repeticija u Franjevačkom samostanu Gospe Sinjske

2021Repeticije

 

 

Objavljeno: 10. 10. 2018. / Ažurirano: 20.10.2021.