Povodom 300. obljetnice, u subotu 9. svibnja, oko 200 ministranata sa svojim svećenicima hodočastilo je Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Sudjelovali su ministranti i njihovi voditelji iz slijedećih župa: Imotski (i filijala Glavina), Hrvace, Omiš, Prgomet, Otok, Sinj (i filijale Karakašica, Čitluk, Jasensko, Lučane), Studenci i Zmijavci.

Ministranti župe Prugovo, predvođeni župnikom fra Mirom Modrićem, hodočastili su u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske. Nakon obilaska Svetišta i zajedničke molitve pred Gospinim oltarom pošli su na Gospinu Gradu stazom križnog puta do zavjete crkvice.

Ministranti Župe Gospe Sinjske u subotu 25. ožujka 2017. godine, u Samostanu Gospe Sinjske sudjelovali su na ministrantskom susretu. Na susretu je sudjelovalo oko 120 ministranata u pratnji fratara.

Ministranti iz Sinja i Brnaza u subotu 27. svibnja 2017. godine, u pratnji župnog vikara fra Antonia Mravka sudjelovali su na Provincijskom susretu ministranata u Imotskom. Na susretu je se okupilo više od 300 ministranata iz 13 župnih zajednica. Za susret je izabran Imotski koji slavi ove godine 300. obljetnicu oslobođenja Imotske krajine od Osmanlija (1717. – 2017.)...

vikend susret ministranata 2017Franjevačko sjemenište u Sinju svake godine, pa tako i ove, ugosti ministrante sedmih i osmih razreda. Na vikend-susretu sa sjemeništarcima oni imaju priliku da iz prve ruke upoznaju sa svakodnevnim životom u sjemeništu. Svrha ovih susreta je pomoć mladićima u donošenju važnih životnih odluka, a posebno onih koje se tiču duhovnog poziva.