turnir ministranti 3 12 2017U Župi Gospe Sinjske postoji oko 130 ministranata u šest ministrantskih zajednica, koje povremeno okupljamo na zajedničko druženje. Rado organiziramo druženja djece i mladih, kako bismo kod njih doprinijeli ispravnom razvoju socijalnog identiteta, a što je od velike važnosti za budućnost Crkve i društva općenito.

ministranti tombola sinj 20 1 2018U subotu, 20. siječnja 2018., održana je tombola za mistrante Župe Gospe Sinjske, koju pastoralno osoblje za poslužitelje oltara tradicionalno organizira poslije Božića. U samostanu se okupilo oko 80 ministranata, zajedno sa sinjskim župnikom, župnim vikarima i đakonom. Sudjelovali su ministranti iz Sinja, Brnaza, Čitluka, Jasenskog, Glavica, Karakašice i Lučana.

Ministranti župe Prugovo, predvođeni župnikom fra Mirom Modrićem, hodočastili su u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske. Nakon obilaska Svetišta i zajedničke molitve pred Gospinim oltarom pošli su na Gospinu Gradu stazom križnog puta do zavjete crkvice.

Povodom 300. obljetnice, u subotu, 9. svibnja, oko 200 ministranata sa svojim svećenicima hodočastilo je Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Sudjelovali su ministranti i njihovi voditelji iz slijedećih župa: Imotski (i filijala Glavina), Hrvace, Omiš, Prgomet, Otok, Sinj (i filijale Karakašica, Čitluk, Jasensko, Lučane), Studenci i Zmijavci.

Ministranti Župe Gospe Sinjske u subotu 25. ožujka 2017. godine, u Samostanu Gospe Sinjske sudjelovali su na ministrantskom susretu. Na susretu je sudjelovalo oko 120 ministranata u pratnji fratara.