Gospa Sinjska u Chicagu

gospin grad zahvalnica 2017Dan poslije svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo misnim slavljem na Gospinom gradu zahvalili smo Bogu za najveće sinjsko slavlje i nebrojene milosti koje je i ove godine udijelio štovateljima i hodočasnicima u Svetište Gospe Sinjske. Euharistijskim slavljem u 7.00 sati predsjedao je fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju i Brnazama.

gospa sinjska vecer blagoslov 2017Zvuci fanfara i zvonjava crkvenih zvona u poslijepodnevnim satima najavili su da se skida Gospina slika. Treći put, točno u 18.00 sati, franjevci su pristupili velebnom mramornom oltaru kako bi izvadili srebrni okvir i u njemu najveće blago Sinja i cijele Dalmacije – sliku Čudotvorne Gospe Sinjske. Trenutak je to koji zadivljuje, duhovni melem i ponovni susret s Majkom.

Jubilarno 100. slavlje kapele Gospe Sinjske u Korušcima, 17. kolovoza 2014., predvodio je sinjski gvardijan fra Petar Klapež, u koncelebraciji sa mjesnim župnikom fra Domagojem Runjom. Na slavlju bilo prisutno oko četiri stotine vjernika što je četiri puta više od ukupnog broja stanovnika u Korušcima.

Više: Franjevci Split

Prvu nedjelju po blagdanu Velike Gospe u Svetištu Gospe Sinjske slavi se svečana misa s blagoslovom i posvetom djece Gospi Sinjskoj.
U nedjelju, 17. kolovoza misno slavlje i posvetu djece Gospi predvodio je gvardijan fra Petar Klapež, s njim su koncelebrirali župnik fra Ante i župni vikar fra Antonio. Misno slavlje je uzveličao Dječji zbor Gospe Sinjske pod vodstvom fra Jure i s. Jelene.
Ovogodišnja proslava Velike Gospe bila je u znaku molitve za obitelj. Zato je ovom prigodom o. gvardijan dvjema obiteljima koje imaju po šestoro djece prigodno poklonio sliku Gospe Sinjske.