Svake godine u devetnici Gospe Sinjske pobožni narod dolazi u Sinj da zahvali Gospi na primljenim milostima, da traži nove milosti, da je vidi, da se pred njom, svojoj Majci pomoli, da joj se izjada i da joj hvalu pjeva. Tako su kao i svake godine u petak, 7. kolovoza 2020. godine Gospi hodočastili župljani župe Svih Svetih, Gala – Gljev i župe Kraljice Mučenika, Kaštela – Radun.

Mnogi su se hodočasnici po dolasku u sinjsko svetište ispovijedili i zapisali misne nakane za svoje žive i pokojne.

Euharistijskim slavljem koje je započelo u 9 sati predsjedao jedon Augustin Radović, župnik Ciste Velike. Koncelebrirali su fra Božo Gulić, fra Dušan Moro, fra Jure Zebić,fra Nikica Ajdučić, fra Antonio Mravak, fra Toni Šimunović, fra Luka Delić, župnik u Gali i na Gljevu te don Mate Škaričić župnik u Radunu.

Liturgijsko pjevanje animirao je župni zbor Gale i Gljeva. Na početku euharistijskoga slavlja hodočasnike iz Gale i Gljeva pozdravio je fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta.

Propovjednik je kroz homiliju potaknuo hodočasnike da u svom životu učimo od učiteljice vjere, Gospe: ona razmišlja pameću i srcem, ona se pita i slobodnom voljom pristaje služiti. Ne boj se ići tim putem, jer Gospodin je s tobom, zaključio je don Augustin.

Prije otpusnog blagoslova, fra Luka je predvodio Posvetnu molitvu Gospi Sinjskoj.

GALERIJA - KLIKNI