Hodočašćem župa Dicmo i Krušvar – Ercegovci, u nedjelju 2. kolovoza 2020., započeo je ciklus hodočašća župnih zajednica Splitsko-makarske nadbiskupije u Svetište Gospe Sinjske – ususret svetkovini Velike Gospe.

Vjernici Dicma i Krušvara sa župnikom i dekanom don Vladom Strikićem te Krušvara i Ercegovaca slavili su euharistiju u 8 sati.

Slavlje je pjesmom animirao župni zbor iz Dicma pod vodstvom s. Karmen Carić.

Istog dana u  Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske hodočastili su vjernici župa; Trilj-Vedrine, sa župnikom i dekanom Cetinskog dekanata don Stipom Ljubasom, vjernici iz Košuta sa župnikom don Tomislam Topčić te vjernici župe

Vojnić-Gardun i njihov župnik don Ante Gabrilo. Uz njih koncelebrirali su fra Petar Klapež i fra Tomislav Dukić, svećenici rodom iz Košuta, a slavljem je predsjedao don Ivan Odrljin, mladomisnik iz Košuta.

Današnje hodočašće imalo je različit tijek događanja od dosadašnjih. Kako su vjernici pristigli u Svetište (jedan broj i pješke) pristupili su sakramentu svete ispovijedi a zatim su u 9.30 na Samostanskom dvorištu slavili svetu misu.

Na kraju obaju misnih slavlja, prije posvetne molitve Gospi, hodočasnike i njihove dušobrižnike je pozdravio gvardijan i upravitelj svetišta fra Ante Čovo.