Zadnjeg korizmenog petaka u Korizmi vjerni puk Sinja i Cetinske krajine redovito obavlja pobožnost Križnoga puta prema Gradu. Tako smo u petak, 8. travnja 2022., imali Križni put za srednjoškolce u 11 sati, a za sve ostale župljane u 17 sati.

batch 0


Vjernici su se odazvali u vrlo velikom broju, više stotina: djece, mladih, pjevača, ministranata, odraslih, pa je tako lijepo bilo pogledati kako se procesija dostojanstveno kreće u pobožnom hodu, u molitvi i pjesmi, od postaje do postaje križnog puta.

batch 1

Križni put za srednjoškolce predmolio je župnik fra Perica, a madi su čitali tekstove kod postaja. Poslijepodnevni Križni put predmolio je gvardijan fra Ante, dok su čitači čitali teksotve, a zatim su pjevači nastavljali pjesmom Puna tuge i tako svih 14 postaja.

batch 2

Križ su nosili župljani, mladi i ministranti. Na kraju pobožnosti kod crkvice na Gradu primili smo Božji blagoslov.

batch 3

U povratku su se čuli samo lijepi komentari kako nas je bilo puno i kako je bilo lijepo, pobožno i dostojanstveno. Križni put Sinjani uvijek dožive kao jedno pobožno pokorničko hodočašće na naš Gospin Grad, pri čemu odmore i dušu i tijelo i zato je Križni put uvijek dobro posjećen i doživljen.