Susret kandidata za primanje sakramenta potvrde u Župi Gospe Sinjske održan je subotu 2. travnja 2022. u dvije grupe krizmanica i krizmanika. Sestre milosrdnice pripremile su katehezu za krizmanice s temom „Poziv“.

2

Više od 80 kandidatica za krizmu nakon uvodne molitve te predstavljanja programa sudjelovalo je u zajedničkoj katehezi kroz asocijacije i predavanje s. Dominike. Krizmanice su promišljale o pozivu na bračni i obiteljski život kao i na redovništvo.

1

Na kraju kateheze dobile su zadatak da napišu kakav je prema njima jedan i drugi poziva te su kroz parlaonicu obrazložile njihove prednosti i nedostatke složivši se da su oba poziva od Boga te da ih molitvom treba podržavat.

3

Za krizmanike kojih je bilo 60 susret su pripremili i vodili franjevački bogoslovi iz Splita sa svojim odgojiteljem fra Ivanom Režićem.

4

Uz temu „Poziv“ o kojem je fra Ivan krizmanicima održao predavanje, trojica bogoslova su iznijela svjedočanstvo svog duhovnog poziva. Susret je završio zajedničkom igrom i druženjem.