Na spomendan Gospe Lurdske, u petak 11. veljače 2022. Crkva obilježava se Svjetski dan bolesnika. U crkvi Gospe Sinjske mise su u 7, 8, 9 i 18 sati. Nakon večernje mise slavit ćemo sakrament bolesničkog pomazanja za one koji to žele i koji se nalaze u milosti Božjoj. Oni koji žele primit bolesničko pomazanje neka se jave na portu ili u župni ured gdje će dobiti pristupnicu koju trebaju donijeti za podjelu sakramenta.

bolesnicko pomazanje

Bog u sakramentu bolesničkog pomazanja na poseban način iskazuje svoju blizinu bolesnima. U ovom sakramentu molimo za ozdravljenje duše i tijela, vječno i vremenito spasenje vjernika. Pomazanje bolesniku daje snagu Duha Božjega da poput Krista s pouzdanjem u Boga prihvati svoju bolest. Zato bolesničko pomazanje nije „posljednja pomast“, nego sakrament koji se daje svim teže bolesnima da bi dobili snage od Boga te da svoju bolest podnose kršćanski, puni vjere i nade.

1 - Majka je uvijek Majka

Nije dobro odgađati primanje ovog sakramenta te se može podijeliti i starcima kojima su snage znatno popustile, iako nisu teško bolesni.
Sve naše bolesne, starije i nemoćne preporučujemo zagovoru Gospe Lurdske.