Ovo razdoblje obilježilo je svečano misno slavlje prigodom proslave zaštitnice mjesta Lučana, sv. Katarine Aleksandrijske, u narodu poznate kao sv. Kata. Svečanoj proslavi predhodila je trodnevna duhovna priprema. Na blagdan sv. Katarine 25. studenog misno slavlje predvodio je fra Lukica Vojković. Slijedećeg dana, 26. studenog, misno slavlje predvodio je fra Antonio Mravak, a 27. studenog fra Marko Đerek.

Lučane 1-opt

Na prvu nedjelju Došašća, 29. studenog 2020. godine, proslavljena je zaštitnica mjesta i zajednice sv. Katarina Aleksandrijska.

Lučane 2-opt

Euharistijskom slavlju predsjedao je dominikanac fr Mihovil Žuljević Mikas, župnik župe Svetog Križa u Gružu u Dubrovniku, uz koncelebraciju fra Marka Đereka, župnog vikara u župi Gospe Sinjske. U prigodnoj propovijedi fr Mihovil je govorio o prvoj nedjelji Došašća i našoj duhovnoj pripremi za Božić te o životu i svetosti sv. Katarine Aleksandrijske.

Lučane 4-opt

Pred kraj euharistijskog slavlja fra Marko Đerek zahvalio je svima koji su pridonijeli svečanoj proslavi sv. Katarine, a na osobit način zahvalio se ovogodišnjem predsjedatelju misnog slavlja fr Mihovilu Žuljeviću Mikasu. Zahvalio se i svim vjernicima koji su došli na misno slavlje.

Lučane 5-opt

Ove godine svečano misno slavlje uveličali su alkar Paulo Stupalo i alkarski momak Ilija Đipalo iz Lučana. Liturgijsko pjevanje predvodio je zbor crkve sv. Katarine pod vodstvom Danijele Petričević Banović.