Na bladan Svete Obitelji, 27. prosinca 2020. vjernici Glavica proslavili su blagdan svetog Ivana , apostola i evanđelista, zaštitnika mjesta.

Svetu misu predslavio je župnik fra Perica Maslać uz koncelebraciju župnog vikara Glavica fra Marka Đereka. Poštivajući epidemiološke mjere, mnogi vjernici su ispunili prostor ispred crkve, a bilo je lijepo vidjeti i mlade obitelji s djecom na misnom slavlju.

Započinjujući homiliju župnik fra Perica kazao je: „Temeljna blagovijest ovih dana jesu Riječi koje je sveti Ivan na početku svetog Evanđelja zapisao „ Riječ je tijelom postala i nastanila se među nama“.
Ta Riječ je Isus Spasitelj, Bog koji po malom djetetu postaje vidljiv, Bog koji se može čuti i vidjeti, Bog u jaslicama.

Svetkovina Božića nastavlja se u slavljenju svete Obitelji; Isusa, Marije i Josipa. Sveti Josip je najbrižniji otac obitelji. Marija je najveća i najsvetija majka koju je svijet vidio. A dijete Isus je najsavršenije dijete – Bog - Čovjek. Oni su sveti jer su potpuno okrenuti Bogu, otvoreni za ostvarenje Njegove volje.

Obitelj je mjesto u kojem se uči primati i davati, govoriti i šutjeti, praštati i ljubiti. U obitelji se uči radovati i slaviti život. Obitelj je temeljna sastavnica ljudskog postojanja, rasta, izgradnje, sazrijevanja i iskustva životne punine. Blagdan svete Obitelji stavlja nam pred oči svetu Obitelj kao poseban uzor i neiscrpan primjer koji smo pozvani truditi se i nasljedovati u našim obiteljima.

Život svete Obitelji bio je težak, ali je to bio ispunjen život jer im je Bog davao snagu i vodio ih kroz poteškoće. Fra Perica se upitao: Kakve su danas naše obitelji, žive li one po Božjim zapovijedima? Možemo li imati blagoslov ako su nam Bog i vjera na zadnjem mjestu? Očitujemo li mi i živimo svoju vjeru ako nekoliko puta godišnje dođemo na svetu misu, a za sve drugo imamo vremena? Možemo li osjećati blagoslov ako žena bježi od majčinstva, a muž je u tome podupire, jesmo li otvoreni za život ? Kakva će biti budućnost hrvatskog naroda ako je više umrlih nego rođenih.
U našim obiteljima je puno psovke i proklinjanja, a psovka je Sotonin luksuz i tu nema vjere već vlada bezboštvo. Naši mladi, sinovi i kćeri odlaze i dolaze, rade što hoće, bez reda i odgovornosti i tu nema blagoslova. Koliko li je samo grijeha u našem životu i nepoštivanja Boga . Ima li molitve u našim obiteljima i što krijepi naše duše, zapitao nas je fra Perica.

Papa Franjo proglasio je godinu svetog Josipa. Stavio nam je fra Perica na srce da se utječemo svetom Josipu za naše obitelji, a posebno za očeve. Molimo zagovor i svetog Ivana da se vratimo sakramentalnom životu i da današnje neprilike izliječimo i Bogu se vratimo.

Na kraju misnog slavlja zahvalio je fra Marko župniku fra Perici na dolasku, homiliji, te svima koji doprinose našoj živoj zajednici.

Sveti Ivane , učini da u teškim trenucima znamo osloniti naše srce na srce Krista, daruj nam volju da ga tražimo i snagu da ga slijedimo !
Sveti Josipe , pomozi nam da prepoznajemo Božju volju i s njome surađujemo , posebno da naši mladi spoznaju i prihvate brak i obitelj kao vlastiti put uzajamnog povjerenja i ljubavi.

Svim ljudima dobre volje čestit i blagoslovljen Božić!