Završena je karitativna akcija "Daruj Božić", koju je organizirala i pokrenula Župa Gospe Sinjske. U vremenu od 1.- 20. prosinca 2020. god. prikupljale su se se osnovne namirnice, koje su se podijelile korisnicima sinjskog Caritasa 18., 19 i 21. prosinca 2020. U akciji su sudjelovali mnogobrojni župljani, a sama realizacija bila je povjerena članovima župnih zajednica.

Prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština trajalo je kroz vrijeme došašća. U koordinaciji s ravnateljima i nastavnicima osnovnih škola i vrtića, djeca i mladi su osobno sudjelovali u akciji, darujući namirnice za potrebe Caritasa. Na taj način, zajedno s roditeljima, motivirali smo učenike za karitativno djelovanje, jer to čini važan dio njihove intelektualno-duhovne formacije. Osobito zahvaljujemo na suradnji OŠ Fra Pavla Vučkovića, OŠ Marka Marulića, OŠ Ivana Lovrića (Glavice i Radošić) i vrtiću iz Glavica.

U Konzumu je bila postavljena košara u koju su kupci svakodnevno mogli ubacivati namirnice. Osim njih akciji su se na različite načine, prvenstveno donacijama, priključili i razni pojedinci i gupe vjernika i civilnih udruga: Franjevački svjetovni red, Cjeloviti život, Sinjski maligani, Podravka, Kaufland. Svi su se oni zajedničkim snagama pomogli braći i sestrama u potrebi.

Uoči ovogodišnjeg Božića željeli smo potaknuti sve sastavnice našega društva da podrže i pomognu rad sinjskog Caritasa. Tako smo svi zajedno omogućili našim obiteljima da na dostojanstven način proslave najradosniji kršćanski blagdan.

Ovim putem svima od srca zahvaljujemo za suradnju i potporu župnim akcijama. Osobitu zahvalnost izričemo volonterima Caritasa te pozivamo i druge ljude da nam se pridruže.