U zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama, u nedjelju 10. veljače 2019. godine, proslavljen je blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice zajednice i mjesta. Voditelj ovogodišnje proslave bio je fra Josip Repeša, provincijski duhovni asistent i promicatelj duhovnih zvanja. Tijekom trodnevnice voditelj proslave vodio je vjernike kroz tri teme: „Bog pohodi narod svoj“, „Bog pouči“ i „Bog posveti narod svoj.“

Duhovna priprava je počela u četvrtak 7. veljače, cjelodnevnim Euharistijskim klanjanjem. Sljedeći dan bio je posvećen bolesnima i nemoćnima zajednice, a za vrijeme euharistijskog slavlja održano je i slavlje podjele sakramenta Bolesničkog pomazanja. U subotu 9. veljače, na uočnicu blagdana Gospe Lurdske, održano je slavlje svete Ispovijedi, a nakon misnog slavlja održana je Služba svjetla, procesija s Gospinim kipom i svijećama. Toga dana Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara iz Sinja provelo je akciju mjerenja tlaka i razine šećera u krvi.


 

U nedjelju, 10. veljače, održano je središnje slavlje proslave Gospe Lurdske. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Josip Repeša, uz koncelebraciju fra Stjepana Matića i fra Antonia Mravka. Slavlje je počelo procesijom Gospinim kipom koji je obnovljen i blagoslovom vjernicima predan na štovanje. Za vrijeme euharistijskog slavlja održano je i slavlje podjele sakramenta Krštenja. Članom Crkve postala je djevojčica Josipa Čarić, kći Ante i Kristine Čarić. Slavlje su uveličali članovi Dječjeg i Mješovitog zbora pod ravnanjem Jelene Mihaljević i s. Dominike Vrdoljak.


Fotografije - KLIKNI:

Ante Žižić
Ena Delija