Vjernici zajednice Sv. Nikole Tavelića iz Brnaza u petak, 2. 11. 2018., hodočastili su u Nacionalno svetište Sv. Nikole Tavelića u Šibeniku. Hodočašće je organizirano u sklopu devet velikih petaka ususret blagdanu sv. Nikole Tavelića i priprave za proslavu 50. obljetnice kanonizacije Nikole Tavelića koja će se proslaviti 2020. godine. Na hodočašću je sudjelovalo 140 vjernika u pratnji fra Antonia Mravka, župnog vikara.

 

Za vrijeme svete mise pjevali su članovi Dječjeg i Mješovitog zbora iz Brnaza. Slavljem je predsjedao fra Antonio Mravak uz koncelebraciju fra Ivana Bradarića, rektora Svetišta i fra Ivana Penave, župnika Župe Vidici u Šibeniku. U propovijedi fra Antonio je istakao da je Dušni dan spomendan kada se spominjemo svih onih koji su preminuli u vjeri Sina Božjega, ali još nisu dospjeli u puninu blaženstva.

Euharistijsko slavlje prenosila je Radio Marija. Hodočašće u Šibenik sv. Nikoli Taveliću, uvod je u duhovnu pripravu proslave Tavelićeva – 2018. u Brnazama koje započinje trodnevnicom u četvrtak 8. studenog. Središnje slavlje će se održati u nedjelju 11. studenog u 10 sati.