Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza 2018. g. večernje euharistijsko slavlje predslavio je fra Joško Kodžoman, Provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, uz koncelebraciju fra Petra Klapeža, gvardijana i upravitelja Svetišta Gospe Sinjske, fra Perice Maslaća, župnika, te još nekoliko svećenika.

U prigodnoj homiliji O. Provincijal je istaknuo kako nas Majčina prilika uvijek iznova zadivljuje ljepotom i sjajem kojim ju je zaogrnula živa vjera ljudi. Gospa s vjernicima komunicira, Ona nas kao majka primjećuje, osluškuje naše vapaje i pohranjuje ih u svojem srcu. Svakoga dana Ona nas hrabri i uvijek nam vraća mir u srce i daje nam volju da se borimo protiv zla i opredjeljujemo za dobro.


Nadalje, O. Provincijal je istaknuo kako proslava današnje svetkovine nije pučka fešta, ona je skup vjernika koji su ozbiljno došli svojoj Gospi. Marija i Isus uče nas pravim životnim vrijednostima. Narod to prepoznaje i zato su upravo Isus i Marija junaci.

Potom se Provincijal osvrnuo na proslavu Dana Obitelji koji se održava u rujnu ove godine te je rekao: „ Izvan obitelji se ne može razviti svijest o žrtvi, solidarnosti i ljubavi, a bez tih vrijednosti nema ljudskog zajedništva.“ U kontekstu današnje proslave, istaknuo je kako Gospa uvijek ima nešto za reći: ona nam kaže da nema straha za onoga koji zna što hoće i kome želi vjerovati.

Na kraju euharistijskog slavlja, uslijedio je blagoslov s Gospinom slikom i procesija do Gospinog oltara u crkvi.

FOTOGRAFIJE - KLIKNI