Na Majčin dan u nedjelju 13. svibnja 2018. godine, u zajednici vjernika Sv. Nikole Tavelića u Brnazama održano je slavlje Prve svete pričesti. Svečanosti slavlja Prve pričesti je prethodilo u subotu 12. svibnja, slavlje Prve svete ispovijedi.

Sakramentu Prve svete pričesti pristupilo je 18 prvopričesnica i prvopričesnika. Uz roditelje i rodbinu, slavlju su prisustvovali nastavnici iz područne škole u Brnazama s Višnjom Romac, razrednicom prvopričesnika. Slavlje je uveličao Dječji zbor „Golubići mira“ iz Brnaza pod ravnanjem Jelene Mihaljević, uz flautsku pratnju Ene Delije i violinsku pratnju Fani Dadić i Anđele Mihaljević.

Za slavlje Prve pričesti djecu su pripremali pastoralna suradnica u Brnazama s. Dominika Vrdoljak i fra Antonio Mravak, župni vikar. Kroz navještaj Božje riječi, recital i pjesmu prvopričesnici su zahvalili Isusu na ovom danu i molili da ih čuva na putu njihova odrastanja. Na završetku euharistijskog slavlja prvopričesnici su majkama prigodnom pjesmom čestitali Majčin dan i predali 18 ruža u znak ljubavi i zahvale za majčinsku dobrotu.

VIŠE FOTOGRAFIJA - KLIKNI