Slavlje krizme za sinjsku župnu zajednicu održano je 5. i 6. svibnja 2018. god., kada je ukupno 240 mladića i djevojaka primilo sakrament potvrde. Prvoga dana slavlja sakrament krizme je podijeljen kandidatima iz filijalnih zajednica (Glavice, Brnaze, Čitluk/Jasensko, Karakašica/Suhač, Lučane i Radošić) i iz dijela Sinja. Euharistijskim slavljem u crkvi Gospe Sinjske u 10 h predsjedao je mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije. Koncelebrirali su gvardijan Petar Klapež, župnik Perica Maslać, fra Filip Budić, fra Stipe Šušnjara, fra Lukica Vojković i fra Miro Ančić. Đakonirao je fra Toni Šimunović Erpušina. Obredničar kod liturgijskog slavlja bio je fra Antonio Mravak, a pjevanje je animirao pjevački mješoviti zbor.

krizma 2018 krizmanici crkva

Drugog dana sakrament krizme podijeljen je za kandidate iz Sinja, a euharistijskim slavljem u 10.30 h predsjedao je mons. Ilija Janjić, kotorski biskup. Koncelebrirali su sinjski gvardijan i župnik te fra Pavao Vučković. Obredničar je bio fra Antonio, a liturgijskim pjevanjem animirao je pjevački mješoviti zbor.

biskup janjic krizma 2018

Prvoga dana sakrament krizme primilo je 114, a drugoga 126 kandidata.

Više fotografija (subota, 5. 5. 2018.) - klikni ovdje

Više fotografija (nedjelja, 6. 5. 2018.) - klikni ovdje


Pozdrav krizmanika

„Poštovani monsinjore!

Radosne duše pozdravljam Vas u ime ovogodišnje generacije krizmanika, naših roditelja, kumova, rodbine, prijatelja i župne zajednice Gospe Sinjske. Pozdravljam i naše svećenike koji su nas pripremali za ovaj veličanstveni događaj.

Danas s Vama želimo moliti za darove Duha Svetoga koji su nam potrebni da ustrajemo u postojanosti, ljubavi, radosti, miru, strpljivosti, velikodušnosti, dobroti i vjernosti.

Plodovi Duha Svetoga, od mudrosti do bogobojaznosti, po Vašim rukama neka se danas izliju na nas i neka nas prate na našem životnom putu. Stoga Vas iz dubine srca molimo da nam udijelite pečat dara Duha Svetoga kako bismo postali zreli članovi Katoličke Crkve i tako zadobili novi zanos u vjeri, nadi i ljubavi.

Za taj dar molite s nama, a isti Duh neka i Vas prati u snazi duševnoga i tjelesnoga zdravlja.

U to ime dobro nam došli!“

Zahvala župnika

U ime krizmanika, njihovih kumova i roditelja, te u ime svih župljana zahvaljujemo Vam na dolasku u našu župu Gospe Sinjske. Zahvaljujemo što ste danas svojim dolaskom i dijeljenjem sakramenta potvrde opečatili i utvrdili u vjeri, nadi i ljubavi ove mladiće i djevojke, ove drage mlade kršćane. Od danas su oni, i službeno, sposobni pokazati i braniti svoja vjerska uvjerenja. Oni su zreli kršćani. Naša župna zajednica i mjesna Crkva osnažene su njihovom mladošću i darom Duha Svetoga, kojega su po Vama primili.

Zahvaljujemo našim svećenicima: fra Frani, fra Filipu, fra Lukici i fra Antoniu na trudu katehizacije i sveukupnog pastoralnog djelovanja u našoj župi. Hvala s. Trpimiri na uređenju Svetišta. Hvala našim pjevačima mješovitog zbora Župe i Svetišta pod vodstvom fra Jure i s. Jelene. Hvala vama roditelji, kumovi na molitvama i duhovnoj podršci potpori da ova naša župa napreduje iz dana u dan.