Zajednica vjernika Sv. Nikole Tavelića u Brnazama u nedjelju 11. veljače 2018. godine u Domu kulture, proslavila je blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice zajednice i mjesta. Duhovna priprava započela je u četvrtak 8. veljače, trodnevnicom u čast Gospe Lurdske. Duhovni program predvodio je fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju i Brnazama. Kroz dane trodnevnice zajednicu su posjetili i propovijedali fra Toni Šimunović đakon u Župi Gospe Sinjske, otočki župnik fra Miro Ančić i don Toni Šinković, župni vikar u Župi Gospe Fatimske, Blatine-Škrape u Splitu.

Na blagdan Gospe Lurdske u nedjelju 11. veljače, misno slavlje je predvodio fra Šimun Bilokapić, profesor moralne teologije na Katoličkom – bogoslovnom fakultetu u Splitu. U propovijedi fra Šimun je istakao da kao vjernici častimo svetce i Blaženu Djevicu Mariju, no često zaboravljamo da smo pozvani nasljedovati ih svojim životom. Govoreći o Blaženoj Djevici Mariji naglasio je da je Marija prije svega žena i majka u čijem se životu ostvaruje Božja volja. Prihvaćanje Božje volje u Marijinom životu odraz je vjere i hrabrosti koja se očitovala kroz riječ „evo me.“ Govoreći o izazovima roditeljstva pozvao je roditelje na budnost i oprez tko im i što odgaja njihovu djecu. Uloga Josipa i Marije bila je vidljiva u Isusovu životu, u odgoju djeteta Isusa oni su se nadopunjavali, zaključio je predvoditelj slavlja.

Slavlje su uveličali članovi Mješovitog i Dječjeg zbora iz Brnaza pod ravnanjem Jelene Mihaljević i s. Dominike Vrdoljak. U poslijepodnevnim satima članovi Mješovitog zbora posjetili su štićenike Doma za starije i nemoćne u Brnazama, medicinsko osoblje i vlasnike Doma. Ovom prigodom fra Antonio je predvodio slavlje podjele bolesničkog pomazanja i svete pričesti za štićenike ove ustanove. Susret je protekao uz radosno druženje, razgovor i pjesmu.


 FOTOGRAFIJA - KLIKNI