Svetište Gospe Sinjske priključilo se univerzalnoj Crkvi u slavlju Međunarodnog dana života, koji se u Hrvatskoj obilježava prve nedjelje u veljači, pa je 4. veljače 2018. organizirano paljenje zavjete svijeće, a večer prije održana prigodna kateheza. Zavjetna svijeća upaljena je za vrijeme župne mise, kako bi se na vidljiv način označilo zajedništvo vjernika u Sinju s cijelom Splitsko-makarskom nadbiskupijom. Naime, u župama diljem Nadbiskupije, koja se priprema za Treći nacionalni susret katoličkih obitelji u Solinu (15.-16. rujna 2018.), upaljene su zavjetne svijeće na kojima je istaknuto geslo susreta katoličkih obitelji - "Obitelj - izvor života i radosti". Te svijeće simboliziraju zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji s Uskrslim, istinskim Svjetlom.U Župi Gospe Sinjske, koja je najveća župna zajednica u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, svjetlo zavjetne svijeće bit će znak neprestane molitve vjernika da Gospodin u srcima ljudi, u obiteljima i u župnoj zajednici umnaža svjetlo vjere, život milosti i žar ljubavi.

kateheze sinj 3 2 2018

Sinjska župa već se drugu godinu priprema za treći nacionalni susret katoličkih obitelji, a ove godine organizirane su prigodne kateheze za odrasle župljane. Večer prije u Svetištu su održane kateheze "Zaštita života - preduvjet majčinstva" i "Savez žene i života - preduvjet majčinstva". Kateheze je održao Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije, liječnik, angažirani vjernik laik iz Zagreba, uz asistenciju vjeroučiteljica Danje Milun i Marije Perković Paloš te vjeroučitelja Berislava Perkovića Paloša. Nakon predavanja sudionici su bili podijeljeni u grupe te su razmijenili svoja mišljenja i stavove o zaštiti i čuvanju života od začeća do prirodne smrti. Sudionici kateheza tako su produbili i osnažili svoju vjeru u Darivatelja života.

Ovim putem pozivamo i ostale župljane da sudjeluju na katehetskim susretima, koji obrađuju teme očinstva i majčinstva iz kršćanske perspektive. Više možete saznati u članku Župne kataheze u "Godini majčinstva" (klikni).

Više fotografija - klikni ovdje.