U petak, 26. siječnja 2018., navršila se 26. obljetnica pogibije Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, pilota i padobranaca Samostalnog zrakoplovnog voda Split koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći pada aviona AN-2 u Sinju 1992. godine.

U organizaciji HRZ-a i PZO-e 93. zrakoplovne baze upriličen je susret sjećanja i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima. Za pokoj duša poginulih branitelja okupljeni vjernici molili su u svetoj misi, koja je bila slavljena u crkvi Gospe Sinjske u 10 sati. Euharistijskim slavljem predsjedao je sinjski župnik Perica Maslać. Poslije mise, u 11 sati, nazočne delegacije položile su vijence kod mjesta pogibije, na spomen obilježju ‘Slomljeno krilo’ u Šimcima u Sinju, gdje je izmoljena i molitva odrješenja za petoricu stradalih branitelja.

misa za pilote padobrance 26 1 2018

Žrtva hrvatskih branitelja ugrađena je u temelje neovisne i slobode Hrvatske, što uvijek rado i s ponosom ističemo, jer u tim ljudima prepoznajemo heroje koji su se borili za najviše ideale. Pred milosnim likom Gospe Sinjske uzdizat ćemo i dalje molitve za pokoj duša svih hrvatskih branitelja. Molimo i za žive branitelje, kojima rado otvaramo vrata samostana i kojima iskazujemo svoju osobitu blizinu.

Više fotografija - klikni ovdje.