U četvrtak, 18. siječnja 2018., sinjski župnik Perica Maslać pohodio je Gradsku upravu i tom je prigodom molio za napredak Sinja, a osobito za istinu, mir i pravdu među svim građanima Grada. Blagoslovnoj molitvi nazočila je gradonačelnica Kristina Križanac, Denis Glavan i Zlatko Ugrin - njezini zamjenici, Igor Vidalina, predstojnik Ureda Grada, kao i drugi djelatnici Gradske uprave.

gradska uprava blagoslov

Bila je to prigoda da okupljeni zaposlenici u duhu Božića promišljaju o potrebi da se kršćanske vrjednote implementiraju u svakodnevni život, pa tako i na radnom mjestu. Moralni imperativ vrijedi za sve ljude i u svim vremenima, a on jednostavno glasi: čini dobro, izbjegavaj zlo. Odgoj savjesti ostaje svakodnevni poziv, jer vlastitu savjest treba usavršavati u skladu s Božjim zakonom. Taj poziv više je nego aktualan u suvremenom svijetu, koji pred nas stavlja različite izazove. Tim je obveza gradskih vlasti da bdiju na dobrom svih građana grada još veća, a ova odgovornost posebno se odnosi na zaštitu dostojanstva svake ljudske osobe. 

Blagoslovna molitva trenutak je osobitog promišljanja o odnosu prema Bogu i bližnjima, trenutak u kojem spoznajemo da smo "sluge beskorisne" i da ćemo jednoga dana biti vrjednovani samo po djelima ljubavi kojima smo tijekom života svjedočili Boga svakom čovjeku, osobito siromašnima, napuštenima i bolesnima.