krstenje gospodinovoU nedjelju, 7. siječnja 2018., slavimo blagdan Krštenja Gospodinova. Na taj dan završava i božićno vrijeme, koje smo započeli misom polnoćkom. U crkvi Gospe Sinjske slavimo mise prema redovitom nedjeljnom rasporedu: 6.30, 7, 8, 9, 10, 11.30 i 18 sati.

Župna zajednica je kroz 14 dana promišljala o otajstvu Božjeg dolaska na svijet i o rođenju betlehemskog Djeteta. U tom vremenu mnoštvo vjernika sudjelovalo je na euharistijskim slavljima u crkvi Gospe Sinjske, osobito na Božić. Župljani i Gospini štovatelji rado su dolazili pred božićne jaslice, koje zorno prikazuju rođenje Isusa Krista.

Podjeljeno je i nekoliko tisuća primjeraka božićnih listova i listića. U božićnom vremenu tradicionalno pohodimo i naše obitelji, kako bismo s njima molili za Božji blagoslov. Pastoralno osoblje dnevno susreće stotine obitelji, koje svećenicima rado otvaraju vrata svojih domova i s njima zajedno mole.

S obzirom da na nedjelju Krštenja Gospodinova završava božićno vrijeme, tada u našim domovima skidamo božićne ukrase, borove i jaslice.

Više o božićnom vremenu u Sinju u posebnom članku - klikni ovdje.