Na Silvestrovo, 31. prosinca 2017., župna zajednica u Sinju bila je ujedinjena u zahvalnoj molitvi za proteklu građansku godinu. U 10 sati sinjski župnik fra Perica Maslać predsjedao je zahvalnim euharistijskim slavljem, u kojem se s okupljenom zajednicom spomenuo neizmjernih dobročinstava kojima je Bog obdario ljudski rod tijekom 2017-te godine.

Poslije Popričesne molitve mješoviti pjevački zbor poveo je starodrevni himan Tebe, Boga, hvalimo, koji kroz stihove iskazuje zahvalnost Presvetom Trojstvu za stvoreni svijet i za božansku ljubav kojom je obdaren ljudski rod.

bdijenje stara godina 2017

Tradicionalno se na kraju godine čita župna statistika. Fra Perica je prikupio i priredio statistiku, koja daje pregled duhovnog života i crkvene prakse na teritoriju Župe Gospe Sinjske.

U 22 sata započelo je molitveno bdjenje u samostanskoj kapelici, a predvodio ga je fra Antonio Mravak, župni vikar. Prvi dio bdjenja bila je pobožnost klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu, a potom je fra Antonio slavio misu zahvalnicu za 2017. godinu. Nova godina je dočekana u molitvi i međusobnom čestitanju.

Dragi prijatelji, štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske i župljani, u novoj 2018. godini želimo vam obilje svjetla, radosti i mira. Bog vas blagoslovio!