Zajednica vjernika u Glavicama proslavila je 27. prosinca 2017. blagdan svetog Ivana apostola i evanđelista, nebeskog zaštitnika crkve i mjesta. Na treći dan božićne osmine misnim slavljem u ispunjenoj glavičkoj crkvi predsjedao je fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske.

U misno slavlje uvela je djevojčica Kata, koja je pročitala toplo i iskreno pismo svetom Ivanu. U homiliji je fra Petar približio život svetog Ivana, kao i njegova teološka djela. Ivan je bio Isusov ljubljeni učenik, kao što i nalazimo zapisano u Evanđelju: „A jedan od njegovih učenika - onaj kojega je Isus ljubio - bijaše za stolom Isusu do krila.“ ( Iv 13, 23).

glavice sv ivan 2017

Osvrnuo se fra Petar i na tužnu zbilju našeg hrvatskog naroda: iseljavanje mladih, opustošena sela naše pitome zagore... Upitao se vrijedi li zbog materijalnih dobara napustiti kućni prag, roditelje, domovinu, izgrađivati tuđe zemlje; kada nam je dragi Bog podario sve zemaljske blagodati, vrijedne ljude...

Na kraju misnoga slavlja o. Gvardijanu je zahvalio fra Lukica Vojković, župni vikar. Zahvalio je i svima koji su na bilo koji način uveličali svetkovinu. Čestitao je i imendan onima koji nose Ivanovo.

Na kraju misnog slavlja dječji zbor je održao koncert. Pjevali su božićne pjesme božićne, ozarili lica prisutnim vjernicima, ugrijali srca i približili ih nebeskim visinama. Iva i Marija pročitali su čestitku koju vam prenosimo:

SRETAN BOŽIĆ!

Vama očevi, da budete primjer svojoj djeci.

Vama majke, da budete odgojiteljice svoje djece.

Vama bolesnici, koji nosite križ i za nas zdrave.

Vama starci i starice, koji očekujete od svoje djece samo jednu riječ - Hvala!

Vama mladi, koji ćete preuzeti kormilo sutrašnjice, da rastete u zdravlju i sreći i sve dubljem kršćanskom sazrijevanju.

Vama djeco, da živite u skladnom obiteljskom domu i imate sretno i bezbrižno djetinjstvo.

Vama, koje muče pitanja smisla života, koji ne znate odakle i kamo, Vama koji Boga nastojite zanijekati.

Vama danas odsutnima, a kojima je kršćanska zajednica zaželjela dobrodošlicu u svijet na krštenju i sretan put prema nebu.

Vama prisutnima kojima je svaka nedjelja i blagdan Božić, rađanje u vjeri.

Vama dragi svećenici i časne sestre, da pronosite Riječ Božju na dobrobit svoga hrvatskog naroda.