Svetkovina Tijelova ili presvetog Tijela i Krvi Kristove proslavljena je u Župi i Svetištu Gospe Sinjske u četvrtak 15. lipnja 2017. Svete mise u župnoj crkvi Gospe Sinjske slavljene su u 7, 8, 9 i 19 sati, a u filijalnim crkvama prema nedjeljnom rasporedu. Posebno svečano je bilo preko svete Mise u 9 sati koju je predvodio fra Perica Maslać, župnik. Uz mnoštvo vjernika u misi su sudjelovali franjevački sjemeništarci, ovogodišnji prvopričesnici, alkari i alkarski momci.


Misno slavlje uveličao je Mješoviti zbor župe i svetišta pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić. Poslije svete Mise održana je tradicionalna tijelovska procesija ulicama grada uz euharistijske pjesme i molitvene tekstove koje je pripremio fra Stipe Šušnjara, župni vikar i duhovnik sjemeništaraca. Baldekin su nosili alkari i alkarski momci, a ovogodišnji prvopričesnici su posipali cvijeće kuda je se kretala procesija.

Na tri mjesta - Alkarskom trkalištu, kod Petrovca i Muzeja Cetinske krajine udlijeljen blagoslov s Presvetim oltarskim sakramentom. U Gospinoj crkvi blagoslovom s Presvetim oltarskim sakramentom i pohvalama Imenu Isusovu završilo je tijelovslo slavlje. 


VIŠE FOTOGRAFIJA - KLIKNI