U nedjelju 21. svibnja 2017., u crkvi Gospe Sinjske održano je slavlje sakramenta Prve svete pričesti za djecu iz Sinja, Radošića i s Planice. Prvu svetu pričest primilo je 156 prvopričesnika. Dan prije u subotu 20. svibnja, djeca su u Svetištu pristupila Prvoj svetoj ispovijedi. Uz djecu u slavlju su sudjelovali roditelji, nastavnici i vjeroučitelji.

 

Misno slavlje predvodio je župni vikar fra Antonio Mravak, uz koncelebraciju župnika fra Perice Maslaća i gvardijana fra Petra Klapeža. Preko svete Mise pjevali su članovi Dječjeg zbora pod ravnanjem mo. fra Jure Župića. U središtu ovogodišnje proslave Prve pričesti bila je simbolika anđela. Svaki prvopričesnik simbolizirao je jednog anđela, a u središtu je bio Isus koji okuplja anđele oko sebe. Ovaj kreativni prikaz djece kao anđela osmislila je i sa djecom pripremila kateheta prvopričesnika s. Jelena Mijić. Prvopričesnici su sudjelovali tijekom mise u Službi riječi, solo pijevanju. U prinosu darova uz euharistijske darove, prvopričesnici su predali i svoj novčani milodar za siromašnu djecu u Kongu gdje djeluju sestre franjevke splitske provincije. 

Djecu u Sinju pripremala je i vodila za slavlje Prve svete pričesti tijekom školske godine s. Jelena Mijić, djecu s Planice župni vikar u Glavicama fra Lukica Vojković, djecu iz Radošića župnik fra Perica Maslać.

VIŠE FOTOGRAFIJA - klikni